Välkommen till Karessa

Karessa är ett nytt svenskt läkemedelsbolag med målet att revolutionera marknaden för läkemedel som behandlar erektil dysfunktion. Genom innovation, nytänkande och patenterad teknik vill vi hjälpa män att återfå sin sexuella förmåga – utan att behöva planera långt i förväg.

Vårt läkemedel kommer inte tas i tablettform, utan istället distribueras rakt ut i blodomloppet via en film som fästs diskret vid munslemhinnan. Därigenom möjliggörs en snabbare och mer pålitlig effekt jämfört med traditionella orala tabletter.

Vår affärsmodell går ut på att kombinera beprövade, effektiva och godkända substanser med vår egen patenterade drug-delivery-plattform. Genom kombinationen skapar vi stora fördelar får såväl patienten som Karessa som bolag.

Årsredovisning 2015

undefined
Karessa och 2015
Ladda ner (PDF)

Intervju med Karessas VD

Analysguiden
BioStock augusti, 2016
Läs intervjun

Aktiespararna

undefined 
Aktiespararna september, 2016
Se film 

 

Pressmeddelanden

 • 2016-12-21

  Karessa förändrar sin utvecklingsstrategi för att underlätta kommersialiseringen av nya läkemedel mot impotens

  Karessa Pharma AB meddelar idag att bolaget beslutat att nästa steg för läkemedelskandidaterna K-01 och K-03 är genomförande av proof-of-concept-prövningar innan projekten tas vidare in i registreringsstudier. Detta bedöms underlätta processen med att finna lämpliga kommersiella partners inför framtida marknadslanseringar. Som en konsekvens av den förändrade strategin kommer bolaget under första kvartalet 2017 presentera en reviderad övergripande utvecklings- och registreringsplan för de berörda projekten

 • 2016-08-18

  Karessa startar nytt läkemedelsprojekt med möjlighet att nå klinisk fas redan 2017 och gör omprioriteringar i projektportföljen

  Karessa Pharma meddelar idag att bolaget initierat ett nytt läkemedelsprojekt, K-03, baserat på den redan godkända och välbeprövade läkemedelsmolekylen vardenafil. Vardenafil är den aktiva substansen i impotensläkemedlet Levitra, vars patent löper ut under 2018. Försäljningen av Levitra, som i USA marknadsförs under varumärket Staxyn, uppgick 2015 till cirka 2,1 miljarder kronor. Baserat på nya lovande forskningsresultat och möjligheten att kunna inleda kliniska studier med K-03 redan under 2017 görs samtidigt en nedprioritering av bolagets prekliniska projekt K-02. 

 • 2016-05-27

  Ulf Tossman vald till ny styrelseordförande i Karessa Pharma

  Vid gårdagens årsstämma i Karessa Pharma valdes Ulf Tossman till ny styrelseordförande. Hans långa erfarenhet av företagsbyggande, läkemedelsutveckling och internationella licensaffärer bedöms vara av stor vikt för det fortsatta värdeskapandet i Karessa Pharma. 

 

 

Karessas aktie får köprekommendation

Läs analysen här
(Analysguiden: 2016-09-07)

 

Två filmer om Karessa och vårt koncept

Docent och överläkare Stefan Arver ger en bakgrund till erektil dysfunktion

40 procent av alla 40-åriga män drabbas

40 procent av alla 40-åriga män lider av erektil dysfunktion, d.v.s oförmåga att få och behålla tillräcklig erektion för att framgångsrikt kunna genomföra samlag. Orsakerna kan vara fysiska, psykiska eller en kombination av båda. Till de största bakomliggande faktorerna hör ålder, annan medicinering och livsstil.

Läs mer om marknaden för läkemedel som behandlar erektil dysfunktion här.

Kalender